Nastavak: napisano 09.03.2012-e godine

Spot za pesmu ''Plava voda'' kao i spotovi za ostalih 5 numera poslati su na tačno 80 televizija širom Srbije. Stižu pozivi za gostovanja iz Subotice, Vršca, Pančeva, Bora... Od sinoć spot možete pogledati i na sajtu MTV Adria na adresama www.mtv.rs, www.mtv.com.hr i www.mtv.si, a ovih dana očekujemo njegovo premijerno emitovanje na MTV televiziji.


Napisano 08.09.2013-e godine

To se i dogodilo 23.03.2012-e godine kada je emitovan spot za numeru "Plava voda" na regionalnoj muzičkoj televiziji MTV Adria u emisiji "Domaći zadatak". Narednih meseci Bojan i dalje radi na promociji drugog albuma tako što ga šalje mnogobrojnim radio stanicama i internet radio stanicama u bivšim republikama stare Jugoslavije. Neke od povratnih mejlova koji su stigli povodom toga na [email protected] možete pročitati u odeljku pod nazivom "pohvale putem e-mail-a". Posle prve završene pesme zastalo se, kako to obično biva, zbog nedostatka novca. Stvari konačno kreću s mrtve tačke u junu 2013-e godine pošto se pojavio sponzor. Potpisan je i novi ugovor sa izdavačkom kućom a dogovoreno je snimanje dvanaest pesama za potrebe novog albuma. U isto vreme, 09.07.2013-e, posle više od četri i po godine od izlaska albuma, premijerno je emitovan spot za numeru "Izvedi me (kao pticu me pusti)" na Muzičkoj televiziji Srbije i to kao hit dana. Time je započela, nadamo se, plodna saradnja sa MTS i muzičkim urednikom Sanjom Injac. Još jedna lepa priča dešava se u tom periodu. Bojan stupa u kontakt sa pevačicom hrvatske grupe JINX a potom i sa gitaristom i kompozitorom Coco Mosquitom i dogovaraju se da V.I.S.Scena bude predgrupa na nekim budućim solističkim nastupima JINX-a u Beogradu i Nišu.

Početkom juna napravljen je novi, dopunjeni, spisak jedanaest pesama koje će se snimati u narednom periodu a poslednja, dvanaesta, u ovom momentu još nije odabrana. Na ovom albumu svoje mesto naći će još jedan rimejk sa prvog albuma i to za numeru "K'o na jastuku". Po prvi put radimo i na jednoj obradi. Naime, radi se o pesmi "Pretty Little Missy" koju je, davne 1955-e godine, snimio Louis Armstrong. Ona bi trebala biti gotova do kraja septembra pošto je ostalo da se snime sve duvačke linije kao i gitara koju će po prvi put za nas svirati Veljko Vlahović iz Zagreba, koji je naš stari prijatelj iz Majdanpeka a gostovaće na gitari u još dve jazz numere. Gotov snimak sa propratnom dokumentacijom šalje se u predstavnistvo Lujsa Armstronga u Beogradu a odatle u Ameriku iz koje ćemo sa nestrpljeljem očekivati odgovor tj. odobrenje da nasu verziju, pod nazivom "Ti nisi taj" uvrstimo na naš novi album. Na trećem albumu će se, po prvi put, naći i dve pesme koje nisu komponovali članovi Vis-a. U pitanju su pesme "Pariski krovovi i "Probudi se" Srđana Stankovića-Japana iz Kragujevca, koje je on poodavno snimio sa svojom grupom "Richard III". Završeni su i tekstovi za osam pesama a za preostale tri se upravo završavaju.

29.07.2013-e iz Pariza (kao nekada davno), stigao je naš prijatelj, studijski, basista Danijel Puhek. Narednih sedam dana, na više od 40° komponovane su i uvežbavane bas deonice za šest pesama. A onda se pojavio i klavijaturista i aranžer Igor Kokić da u Bojanovoj sobi, na malom kućnom studiju, snimi bas deonice. Prvog dana radilo se udarnički, punih deset sati a urađene su četri pesme. Drugog dana, za četri sata, bile su gotove i preostale dve. Bila je to retka prilika za okupljanje i druženje, pošto se pojavio i gitarista Goran Jovanović, koji će uzeti učešće i na novom albumu. Poslednja dva dana u avgustu Aleksandra je pevala pesme "Zauvek" i "K’o na jastuku". Početkom septembra (05.09.2013-e) Srđan Stanković-Japan odsvirao je gitare za pesme koje je ustupio Sceni za novi album "Pariski krovovi" i "Probudi se".

 
Alex 1 Alex 2 Alex 3 Alex i Joca Alex, Andra i Joca Andra i Joca Andra Bas gitara i monitor 1 Bas gitara i monitor 2 Bas gitara i monitor 3 Bojan 1 Bojan 2 Dado 1 Dado 2 Dado 3 Dado 4 Grad 1 Grad 2 Grad 3 Igor 1 Igor 2 Igor 3 Igor 4 Igor i Dado V.I.S.Scena

Ostalo je da Igor uradi bubnjeve i bas deonice za preostale tri numere do kraja septembra. Za septembar se planira snimanje svih klavijatura, gitara i duvača. Biće tu još nekih gostiju ali o tome više u narednoj priči. Sa snimanjem vokala u tonskom studiju "Audio design" u Kragujevcu kod Andrić Dobrice (poznatijem kao Andra), od sredine septembra, a potom i u oktobru privešće se kraju snimanje novog albuma. Kod njega su već snimljeni vokali za četri pesme. Novembar mesec je predviđen za finalni miks tako da se nadamo da će sve biti gotovo početkom decembra.

Nastaviće se...