Snimano u studiju Aquarius, Beograd (1988-e i 1989-e)

U avgustu 1988-e godine V.I.S.Scena ulazi u beogradski studio ''Aquarius'' kako bi snimio svoj prvi album. Maler, koji je njihov verni pratilac, ponovo stupa na scenu. Snimanje je prekinuto zbog kvara na ritam mašini ''Line 5000'' koja je u to vreme važila za najbolju (Sade Adu je upravo sa njom snimila prva dva albuma).

Urađen je samo ritam za numere ''Jutarnji proces'', ''La crima'' i ''Gde je nestao mesec?'' Rad na albumu nastavljen je u Majdanpeku sa novim bubnjarem Ljubišom Marilovićem.

Povratak u "Aquarius" usledio je 15 januara naredne godine. Do početka narednog meseca veći deo posla bio je obavljen. Međutim, snimanje se odužilo, zbog finasija i raznih obaveza članova grupe (snimanje neotkrivenog remek dela, albuma "Gde je nestao mesec?" trajalo je, za to vreme, neverovatnih 240 radnih sati). Album je konačno završen 30.12.1999-e.

Spisak muzičara koji su svirali je dugačak, a posebno izdvajamo saradnju sa Milanom Đurđevićem klavijaturistom, pevačem i vođom grupe Neverne bebe. Milan je maestralno odsvirao klavijature na, gotovo, svim numerama na albumu i time dao ogroman doprinos da on zvuči (i dan danas) moćno i jedinstveno.

Svakako treba pomenuti i gostovanje basiste Nenada Stefanovića - Japanca u pesmi ''K'o na jastuku''. On je u to vreme sarađivao sa Oliverom Mandićem, Bijelim Dugmetom i mnogim drugim izvođacima i važio je za najboljeg basistu u Jugoslaviji.

Ceo prvi album kao i singl sa 3 pesme sa drugog albuma možete skinuti sa sajta ukoliko kliknete na download a potom odaberete pesmu. (MP3 format)             Download   

Snimatelji su bili, pored Đoleta ''Munje'', Srđan Čolić (Moby Dick) i Zoran Popović (Pop) koji kasnije postaju poznati muzičari i kompozitori.


Download pesama V.I.S.-a Scena

Pop je u tri numere pevao prateće vokale, danas komponuje za Tanju Banjanin a objavio je i solo album. Srđan je sa Moby Dick-om snimio više albuma. Ujedno je, i snimatelj Đole "Munja" gostovao na albumu svirajući flautu za numeru ''Christine''.

Bojan je obarao svetske rekorde, pevajući deset i po, a potom i jedanaest i po sati bez prekida. Deni je pevala u pesmi ''K'o na jastuku". Od samog početka snimanja nije im se dalo (opet, maler) da snime pesmu ''Zauvek'' (nežnu pop baladu, po mnogima najbolju pesmu V.I.S.-a Scena).

Na albumu ne postoje A i B strane već Dan i Noć. Takvu koncepciju pratio je i omot za kasetu koji možeti videti na početku ove strane. Osnovno idejno rešenje predložio je Ljubomir Filipović akademski slikar, a dodatni dizajn i realizaciju uradio je Veselin Pejčić dizajner ''Zlatare Majdanpek''.