Album "Deniue" (radni naziv)

V.I.S.Scena

Vesna Petković - vokal
Bojan Petrović - ritam gitara (1, 2, 3, 6, 7, 8, 9) i vokal za (2, 9)
Jovan Đapić - bas gitara (nije svirao ali je finansirao)
Dragan Mijajlović - saksofon (nije svirao, nije finansirao, ali je naš prijatelj)

V.I.S.Scena Studio Band:

Damir Čorković - bubnjevi i udaraljke
Danijel Puhek - bas gitara
Igor Kokić - klavijature
Dušan Vagner - solo gitara (2, 4, 7)
Goran Jovanović - solo i wah gitara (1, 2, 3, 5, 6, 9)

Gosti:

Ana Milenković - prateći vokali (5, 7, 8, 9)
Branko Trijić - gitara (4)
Milan Milanović - trombon
Kristijan Mlačak - tenor saksofon
Lehel Nađ - alt saksofon
Jožef Nađ - aranžmani za duvače

Snimatelji: Vladimir Antonov (studio Rihter - Pančevo), Zoran Ðordević (studio Blue - Niš), Siniša Kokerić (studio Koka - Pančevo), Boris Gavrilović (studio Sky - Beograd)

Remix i mastering: Vlada Negovanović (studio Sky - Beograd)

Hvala: našim najbližima, centru za kulturu iz Majdanpeka i prijateljima Misircu, Lakiju, Ljubi, Franji, Poliju, Toniju, Makuli, Cepetu, Jovi, Darku, Srđanu, Peci, Zokiju i svima koji su nas podržavali i trpeli.


Ovaj album je posvećen mojoj ljubavi Danijeli Nikolić za sedam godina sreće i ko zna koliko godina tuge.
Bojan Petrović

Od decembra 1998-e Bojan nije uzeo gitaru u ruke (osim da sa nje obriše prašinu ili njome podupre stolicu kojoj se noga klati). U maju 2006-e pozvao je prijatelje da učestvuju na snimanju novog albuma. Ekipa najboljih majdanpečkih muzičara (rasutih po svetu) bez ikakvog dvoumljenja dala je svoj pristanak. Bojan im je odmah poslao demo snimke.

Početkom jula, stigao je bubnjar Damir Čorković iz Banjaluke. Nesto kasnije pridružuje im se basista Danijel Puhek, studijski muzičar iz Pariza, a potom i klavijaturista Igor Kokić iz Beograda. Vežbali su i komponovali dvadeset i tri dana u domu omladine u Majdanpeku.

Iz Pančeva, 24.07.2006. stiže i Vladimir Antonov, snimatelj, sa opremom za snimanje. U dnevnoj sobi njegovog majdanpečkog stana snimani su bubnjevi, klavijature i gitare tačno 30 dana. Duvači su snimani u studiju ''Koka'' u Pančevu 26-og i 27-og avgusta.

Time su zavrešene prva i druga faza snimanja albuma ''Deniue''.

Trenutno je u pripremi remiks 3 numere za promo singl "Deniue" koji će se tokom 2007. zavrteti na radio stanicama širom Srbije.

Planira se snimanje video klipova za pet pesama. Dizajn web sajta uradio je Rade Stojković - Misirac. Web sajt je izradio Dejan Lazarević.

Niš 03.01.-06.01.2007

Pošto je Bojan, zbog zdravstvenih problema sa grlom, odustao od snimanja vokala, V.I.S.Scena je dao oglas za pevača ili pevačicu. Javilo se nekoliko pevačica iz Vojvodine i Republike Srpske a potom i nekoliko pevača iz Splita i Zadra. Prvobitna ideja bila je da pronađu Jelenu Simović, pevačicu koja je stigla do finala 3K-a dura, a posle toga pobedila u sličnoj emisiji Tijane Dapčević na televiziji Pink. Od Ane Milenković saznali su da je Jelena u Americi. Ani su se svidele pesme, ali nikako nije mogla da prihvati Bojanov poziv da im se priključi zbog svog angažmana u Bla Bla Bendu. A onda, Cvetko Polinjano, dugogodišnji muzički urednik Radio Majdanpeka, setio se Vesne Petković sa beogradskog proleća 1996-e godine. Ona je te godine upisala solo pevanje na džez akademiji u Gracu. Sasa Milentijević, najbolji niški DJ, je preko Pitona iz niške grupe Het Trik saznao Vesnin broj telefona u Austriji. Pošto je preslušala nekoliko pesama preko telefona, pristala je da peva. Krajem decembra 2007 godine Vesna je dobila sve pesme preko interneta. Vesna, Joca i Bojan našli su se u Nišu trećeg januara 2007-e. Sledeća dva dana vokali su snimani u studiju ''Blue''. Vesna je do sada snimila više od deset albuma, a osim džeza pevala je i etno muziku. Uskoro joj izlazi album za austrijski ''Easy recordings'', a promocija albuma bila je 09.05.2007 u Beču.

Beograd 23.02.-13.03.2007

Do kraja februara Joca i Bojan prikupljaju novčana sredstva za završetak snimanja u beogradskom studiju Go-Go sa Vojom Aralicom kao producentom. Zbog konstantnog nedostatka vremena i ponovne saradnje sa Emirom Kusturicom, Voja nije mogao da isproducira album. Bojan se setio Vlade Negovanovića sa kojim je davne 1985-e godine napravio svoje prve snimke sa svojim V.I.S.-om. Remiks je uraden u beogradskom studiju ''Sky'' u periodu od 23.02. do 13.03.2007 godine. U to vreme mnogo poznatih muzičara prodefilovalo je kroz studio. Rad na novom albumu privodio je kraju i Gagi iz grupe Funky G., a vidjeni su i Dejan Cukić, Maja Marković (Luna), Srđan Čolić (Moby Dick), Bojan Milanović, Bane (Garavi Sokak), Zoran Leković... Posebno je bio zanimljiv Zoranov komentar za pesmu ''Uzeo si deo mene''. Vesna mu je zvučala kao Gabi Novak pre 30 godina. Rad na remiksu nakratko je prekinut zbog snimanja pratećih vokala i gitara. Iz Majdanpeka stigli su Damir Čorković (bubnjar), Goran Jovanović (gitarista) i Dušan Vagner (gitarista).

Dule je odsvirao fantastičan solo na kraju pesme ''Izvedi me (kao pticu me pusti)''.Bojan je pevao ''Ne budi luckasta'' i ''NeBo''.

A onda, pojavila se i Ana Milenković da upotpuni priču. Za one koji neznaju, Ana je pevala prateće vokale Zdravku Čoliću, Vladi Georgijevu, Ogiju, Aleksandri Kovač (na promociji albuma)... Osim toga pevala je i sa grupom Strip i Bla Bla Bendom . Potom se pridružila grupi Beauty Queens koja je sa Marijom Šerifović pobedila na pesmi evrovizije, a nedavno je objavila i svoj prvi solo album. Maestralno je otpevala 4 pesme. I na kraju, kao gost na albumu, u numeri ''Mačor'' jazz gitaru svirao je Branko Trijić . Remiks je nastavljen i završen je posle 17 dana.Usledilo je preslušavanje (i odabir) različitih verzija remiksovanih pesama, a posle masteringa, koja se radi ovih dana (a danas je utorak 10.04.2007) V.I.S.Scena zakucaće na vrata diskografskih kuća. U pripremi je snimanje dva spota za numere ''Uzeo si deo mene'' i ''Mačor'' koje ce se naći i na singlu. Idejno rešenje za omot i nalepnicu singla uradio je grafički dizajner Igor Adamović iz Majdanpeka, koji već neko vreme živi i radi u Beogradu.

Nastaviće se...

Nastavak: napisano 05.01.2012-e godine

Prva vrata na koja su zakucali bila su vrata City records-a. Goran Tomašević, muzički urednik, se pohvalno izrazio ali... City records ne izdaje takvu muziku.

Gospodin Vladimir Grajić - Graja iz PGP-a je bio više nego raspoložen za objavljivanje albuma ali… Direktor Ognjen je udvostručio iznos, takozvanog, otkupa tiraža.

U Maskomu su takode rekli da je O.K. ali... Nisu imali novca za finansiranje albuma.

Jedino je Rođa, vlasnik Multimedia Recordsa rekao da Bojan loše peva, što je bio razlog za neizdavanje albuma.

06.07.2007 godine u organizaciji Centra za kulturu iz Majdanpeka održana je promocija singla pod nazivom ''Deniue'' na kome su se našle numere ''Uzeo si deo mene'', ''Mačor'' i ''Across The Sea'' (engleska verzija pesme ''Kako da znam'').

Sredinom avgusta 2007-e godine snimljeni su spotovi za 2 numere sa singla. Veliku zahvalnost V.I.S.Scena duguje Dejanu Zlatiću (tadašnjem direktoru RTV Majdanpek), Srđanu Mitroviću (snimatelju) i Nenadu Pasku (montažeru spota). Takođe se na ovom mestu zahvaljuje Macanu, vlasniku jazz kluba ''Riff'' na Slaviji na ustupljenom prostoru za snimanje spotova. Singl je poslat na skoro 400 radio stanica a spotovi se mogu pogledati na oko 130 TV stanica. Puno pozitivnih kritika stiglo je na e-mail benda, a potom su usledili i pozivi za gostovanja na radio i TV stanicama širom Srbije. Pohvale putem e-meil-a kao i spisak svih gostovanja možete počitati na ovom sajtu (desno). Na istom mestu nalaze se i intervjui dati štampanim medijima.

Početkom novembra 2007-e godine Ratko Jovanović, vlasnik renomirane diskografske kuće ''Goraton'' iz Podorice pristaje da objavi album ali…(naravno, ne može bez ali…). Trebalo je sačekati neko vreme pošto su neki izvođači već potpisali ugovor sa Goratonom a red se mora poštovati. I konačno stigao je i red na V.I.S.Scena. Album je, kako kažu, ugledao svetlost dana 22.12.2008-e. U februaru 2009-e godine snimljena su još tri spota za numere ''Izvedi me (kao pticu me pusti) '', ''Kako da znam'' i ''Across The Sea''. Cela ekipa bila je ponovo na okupu u studiju Sky 2 Vlade Negovanovića kod Vukovog spomenika.

Usledila su brojna televizijska gostovanja a snimke sa nekih od njih kao i spotove možete pronaći na www.youtube.com (desno)

U martu 2011-e godine, na Prespanskom jezeru u Makedoniji snimljen i šesti spot po redu za numeru ''Plava voda''. Konačno je urađen visokobudžetni spot u produkciji izdavačke kuće Goraton iz Podgorice a kao scenarista i režiser potpisuje se poznati makedonski umetnik Dario Janković. Ali, i opet ali... Montaža je trajala punih 8 meseci tako da je spot tek početkom ove, 2012-e godine počeo sa emitovanjem na nekim televizijama a u planu je slanje dvd-a sa svih 6 spotova na 90 televizija u 40 gradova širom Srbije.

Iako je Bojan više puta ponovio da novog, trećeg albuma neće biti, već je snimljena jedna nova pesma, tačnije rimejk pesme ''Gde je nestao mesec?'' a uskoro će biti snimljena i pesma ''Zauvek'', po mnogima najbolja pesma V.I.S.-a Scena. Napravljen je odabir (najverovatnije) 9 pesama koje će se naći na novom, trećem albumu. Devojka koja se pojavljuje u svim spotovima i na svim TV gostovanjima konačno je i propevala. Njeno ime je Aleksandra Stojanović, dolazi iz Zaječara i pevaće vam sve pesme na novom albumu, haha.

Nastaviće se...